Confidenţialitate

FNT 2015: “Lumea lui Purcărete” şi inaugurarea plăcii comemorative Amza Pellea

Europa FM, partener al Festivalului Național de Teatru, prezintă cele mai importante evenimente din perioada desfășurării FNT 2015 (23octombrie -1 noiembrie).

Vernisajul expoziţiei „Lumea lui Purcărete“ va avea loc joi, 29 octombrie, la ora 17.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.

Spectatorii vor avea ocazia să îl vadă pe marele regizor Silviu Purcărete şi în altă ipostază, cea de fotograf.
Peste 70 de fotografii realizate de acesta în ultimii ani sunt expuse în premieră absolută în spaţiul expoziţional din foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.

Miercuri, 28 octombrie, a avut loc inaugurarea plăcii comemorative amplasată pe faţada clădirii din Str. Salcâmilor nr. 12, în care actorul Amza Pellea a trăit în ultimii ani de viaţă (Foto: Adi Marineci, FNT.ro).

AMZA_FNT

 

Evenimentul a avut loc în prezența fiicei lui Amza Pellea, actrița Oana Pellea și a președintelui UNITER, Ion Caramitru.

“Sunt emoţionată, pentru că este straniu să fiu aici. Mulţumiri FNT pentru dezvelirea acestei plăci şi pentru expoziţia de la TNB dedicată memoriei tatălui meu. Cred că acolo unde este acum, Amza zâmbeşte încântat de toată atenţia pe care o primeşte”, a declarat Oana Pellea.
“În această casă a locuit o vreme Amza Pellea. Această casă (…) a fost sediu de ambasadă sau consulat, apoi a locuit o vreme Radu Beligan, după plecarea lui a venit Amza Pellea, iar după Amza Pellea a venit proprietarul de drept, Alexandru Tatos”, a spus Ion Camitru.
În cadrul ediției aniversare a Festivalului Naţional de Teatru -cu numărul 25 – a fost deschisă, la sediul Teatrului Național „I.L.Caragiale” București o expoziţie de fotografie dedicată actorului Amza Pellea. Expoziţia este deschisă în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015.