FMI a cerut, din greşeală, Greciei să concedieze suplimentar 22 de mii de persoane

Angajații vizați sunt cei din sectorul bugetar

Asta pe lângă cele 27 de mii de persoane a căror concediere este impusă de legile deja aprobate de statul elen.

E-mailul din partea reprezentantului permanent al FMI la Atena, Bob Traa, a fost trimis pe adresa Ministerului elen de Finanţe.

Mesajul, care a ajuns înainte de întâlnirea de astăzi a Eurogrupului, a generat confuzie printre guvernanţii eleni.

Executivul grec a respins categoric nouă cerinţă a FMI. Iar Fondul Monetar Internaţional şi-a cerut scuze pentru scrisoarea trimisă, din greşeală, prin e-mail guvernului grec.

Pe de altă parte, surse din cabinetul de miniştri spun că există riscul unor noi disponibilizări. Asta în cazul în care nu va fi pus în aplicare acordul privind concedierea a 2.000 de funcţionari publici până la sfârşitul acestui an

Amintim că, în ultimele zile, sute de oameni au fost disponibilizaţi în Grecia. În plus, ieri funcţionarii publici din întreaga ţara au protestat împotriva concedierilor. Primarul Atenei a făcut apel la executiv să reconsidere condiţiile de disponibilizare şi a afirmat că va încerca să le găsească un loc de muncă în alte instituţii persoanelor disponibilizate.

Potrivit uniunii sindicale a angajaţilor municipali, din cele 325 de municipalităţi din Grecia doar 20-30 au trimis guvernului listele cu funcţionarii care urma să fie concediaţi.

Ministerul Reformei susţine însă că a primit astfel de liste deja de la 150 de municipalităţi şi 12-15 ministere.