Confidenţialitate

Floyd Mayweather este boxerul deceniului

Cel mai cunoscut boxer de categorie mijlocie din istorie, Floyd ”Money” Mayweather a câștigat trofeul pentru boxerul deceniului, decernat de BWAA – Asociația Scriitorilor de Box a Americii.

Pe lista nominalizaților s-au mai aflat nume precum, Wladimir Klitschko sau Andre Ward.

În ultimul deceniu, Mayweather a învins adversari titrați, ca Manny Pacquiao, Oscar De La Hoya, Artuto Gatti, Juan Manuel Márquez, Carlos Baldomir, Ricky Hatton, Shane Mosley, Victor Ortiz, Robert Guerrero, Miguel “Angel” Cotto, Marcos Maidana sau Andre Berto.

”Mulțumesc BWAA pentru că m-a votat boxerul deceniului. Boxul a fost parte din viața mea încă de la vârsta de 2 ani. Mi-am dedicat viața boxului. M-am antrenat din greu și am făcut față cu succes fiecărei lupte. Să mă retrag neînfrânt și să am o mulțime de realizări în acest sport nu este un dar doar pentru mine, ci și pentru fanii mei, și, mai important, pentru echipa mea și pentru familia mea. Cu siguranță, nu am reușit de unul singur și îi apreciez pe toți cei care au luat parte la asta”, a declarat Mayweather.

Floyd Mayweather Jr. conduce și în ierarhia celor mai bogați sportivi din lume, având o avere de peste un miliard de dolari.