Confidenţialitate

Florin Roman, PNL: Singura posibilitate de demitere a premierului, așa cum cere USR PLUS, este o moțiune de cenzură

Liberalii așteaptă ca USR-PLUS să numească un nou ministru al Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu.

Deputatul PNL Florin Roman a spus, la Europa FM, că aceasta este singura soluție pentru ieșirea din criză, iar dacă partenerii de coaliție insistă să i se retragă sprijinul politic premierului Florin Cîțu, nu au decât să depună moțiune de cenzură:

„Premierul se bucură de o susținere de 100% din partea PNL. Așteptăm ca ai noștri colegi de coaliție de la USR PLUS să facă o nominalizare cât mai rapidă la Ministerul Sănătății, asta ar însemna responsabilitate. Sunt 4 luni de când Florin Cîțu a fost învestit inclusiv cu voturile de la USR PLUS. (…) Singura posibilitate de demitere a premierului Cîțu, așa cum solicită USR PLUS, este depunerea unei moțiuni de cenzură de către ei sau susținerea unei moțiuni de cenzură, alături de PSD.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Roman nu crede că se va rupe coaliția de guvernare și spune că ar fi un gest de iresponsabilitate dacă miniștrii USR-PLUS refuză să participe la ședința de guvern, de la ora 13.00:

„Eu nu cred că cei de la USR PLUS, care clamează în fiecare ieșire publică responsabilitatea, vor fi iresponsabili să nu participe la o ședință de Guvern în care se adoptă acte normative în lupta împotriva Covid și eu nu cred că e momentul potrivit pentru orgolii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepremierul Dan Barna i-a convocat în ședință pe miniștrii USR-PLUS, în biroul său de la Palatul Victoria pentru a stabili dacă mai participă sau nu la ședința de guvern, care va începe joi, la ora 13.00. Vă amintesc, USR-PLUS a cerut PNL să-i retragă sprijinul politic premierului Florin Cîțu, după ce acesta l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.