Confidenţialitate

Florin Piersic despre momentul în care a fost decorat de Ion Iliescu: ”De ce să tac din gură? Dacă trăiesc, trebuie să vorbesc. Nu stau ca mutul să mă uit” – VIDEO

În acest weekend, la Europa FM, invitatul La Radio cu Andreea Esca a fost actorul Florin Piersic care a povestit despre momentul în care a fost decorat de fostul preşedinte, Ion Iliescu.

“Când prima dată am primit ordinul Steaua României în grad de cavaler de la Ion Iliescu eu atunci am ieşit şi am spus: Are cineva de spus ceva? Eu am ridicat două degete. De ce să tac din gură? Dacă trăiesc, trebuie să vorbesc. Nu stau ca mutul să mă uit.

Ăştia care nu mai sunt pe pământ n-ar vrea să vorbească? Şi zic: biştari, bani, diridari nu daţi dacă mi-aţi dat un aşa premiu? N-aţi văzut moaca lui Iliescu! Păi zice: Noi nu prea avem bani. Şi am zis: Dar vă înţeleg!”, a declarat Florin Piersic.

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat în acest an pe actorul Florin Piersic cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Ofițer, în ziua în care artistul a împlinit 80 de ani.

Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.