Florin Iordache: ”Au adoptat ei ridicol un simulacru de hotărâre, cu nu știu câte zeci de voturi pentru, iar când am solicitat să facem un vot, și-au scos cartelele și au plecat”

Florin Iordache face primele declarații după ședința cu scandal de azi din Camera Deputaților.

„Și-au făcut ca o ședință de partid între cele trei grupări parlamentare, au adoptat ei ridicol un simulacru de hotărâre, cu nu știu câte zeci de voturi pentru, iar când am solicitat să facem un vot, și-au scos cartelele și au plecat”, a comentat social-democratul ședința de azi din Camera Deputaților.

„A fost o zi tristă, am constatat că din dorința de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului și a normelor interne ale Parlamentului. Înțeleg un joc democratic și faptul că-ți dorești anumite chestiuni, de la modificări legislative pînă la schimbări sau ocuparea anumitor funcții, dar acestea trebuie să respecte niște norme minimale – Constituție, regulament, legi de organizare și funcționare a fiecărei instituții”, a spus Florin Iordache.

Imediat după ședință, reprezentanții opoziției au anunțat că Liviu Dragnea și Florin Iordache au rămas fără funcții în Camera Deputaților. Iordache îi contrazice ”datorită faptului că solicitarea de demitere a președintelui Camerei Deputaților s-a făcut în Biroul Permanent trecut, cu încălcarea regulamentului, care spune foarte clar: schimbarea membrilor Biroului Permanent, cât și schimbarea președintelui Camerei Deputaților se poate face doar la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care aceștia provin”, a completat Florin Iordache.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS