Confidenţialitate

Florin Cîțu: Vaccinul anti-Covid rămâne gratuit | AUDIO

Premierul Florin Cîțu îl contrazice pe președintele PNL : în România vaccinul antiCovid este și va rămâne gratuit. Nu există nicio discuție în guvern pentru a schimba acest lucru, spune premierul, ca reacție la anunțul lui Ludovic Orban, potrivit căruia, în viitor, vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contracost, ca în cazul gripei.

”Vreau să fac o clarificare, în România, vaccinul este gratuit și va rămâne gratuit, nu este nici o discuție în acest moment în guvernul României de a schimba lucrurile, din contră, avem deja comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, apoi va continua campania de vaccinare și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia. În România, vaccinul rămâne, este gratuit, nu este nici o discuție în Guvern să schimbe aceste lucruri și rămâne gratuit în această perioadă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Executivului a a avut o videoconferință cu prefecții, la care au participat șeful campaniei de vaccinare și ministrul de interne. Premierul a declarat, la începutul ședinței, că autoritățile trebuie să-și schimbe strategia și să găsească soluții pentru a duce vaccinul în mijlocul comunităților, în special al celor de la țară:

”Vreau să ne asigurăm că reducem la minim șansele unui al patrulea val, trebuie să schimbăm un pic strategia și să schimbăm ce n-a mers bine în aceste zile. În primul rând, am văzut că a mers foarte bine când am făcut acele maratoane, ar fi nevoie de astfel de acțiuni în fiecare oraș din țară. Al doilea lucru important, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de cetățeni . Avem rezultate bune, dacă ne uităm la zonele urbane. Dar, dacă ne uităm la zona rurală, rezultatele nu sunt la fel de bune. Și aici avem nevoie de soluții pentru a aduce vaccinul cât mai aproape de oameni. Am văzut câțiva primari care au trimis câteva sugestii bune, poate învățăm de la ei, dar trebuie să vă implicați cu toții ca vaccinul să fie disponibil tuturor românilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Guvernul României