Confidenţialitate

Premierul Cîțu: Ținta noastră este să avem 930 de centre de vaccinare

”Trebuie să ajungem la 930 de centre de vaccinare, 330 trebuiau să fie gata săptămâna aceasta, ținta este 930 de centre la care vom ajunge. Am avut și o discuție cu prefecții. Eu nu văd lucrurile așa de complicate, până la urmă centrele de vaccinare nu vor fi spitale. E un loc unde oameni vin, se vaccinează, stau 15 minute pentru a fi monitorizate și apoi pleacă acasă”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat de Tudor Mușat dacă există discuții privind eventuala înlocuire din funcție a doctorului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la cererea ministrului Sănătății, premierul a spus:

”Nu am auzit de așa ceva și știți că acest Comitet e în subordinea premierului. Eu am văzut discuții foarte imprtante, de unde au ieșit multe comunicate și soluții. Acum, că oamenii discută și au opinii diferite, e normal când încerci să faci un lucru bun. Dar nu are nici o atribuție ministrul Sănătății asupra faptului dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiță. Lucrurile sunt separate clar”.

De asemenea, la întrebarea dacă ministrul Sănătății a făcut greșeli care să îi pună în pericol funcția, premierul a declarat:

”Nu, nici gând. Eu m-aș uita la lucrurile bune. Mă uit la ce zice comunitatea internațională: România este pe locul 18 în lume în campania de vaccinare și pe locul 6 în Uniunea Europeană. Restul sunt discuții”.