Confidenţialitate

Florin Cîțu: Testarea obligatorie pe cheltuiala proprie de către angajații nevaccinați, aprobată, vineri, de guvern | VIDEO

Proiectul de lege care prevede testarea obligatorie pe cheltuială proprie pentru angajații nevaccinați din asistența socială, sănătate și educație va fi aprobat de Guvern, astăzi sau luni. Totul depinde de momentul în care obține toate avizele – a spune premierul Florin Cîțu la postul public de televiziune.

”Este în procedură de avizare, începuse doar cu asistenții sociali din centrele de bătrâni, după aceea a venit propunerea de la Ministerul Sănătății, este în dezbatere publică. Aș vrea să le avem pe toate până luni, să le trimitem în Parlamentul României prin procedură de urgență.

Testarea pe banii lor…

Corect…

În cazul în care nu se întâmplă acest lucru, suspendarea contractului de muncă pe 30 de zile, în cazul în care nici în 30 de zile nu se rezolvă situația, desfacerea contractului de muncă. Sunteți convins că ați acoperit toată plaja din punct de vedere constituțional cu acest proiect?

Proiectul merge în Parlamentul României. Sunt comisiile de specialitate acolo, pot fi depuse amendamente care să îmbunătățească proiectul de lege”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Angajații din sănătate și din educație au spus, în repetate rânduri, că nu sunt de acord ca testarea să se facă pe banii lor. Ba chiar, sindicatele din educație au amenințat că vor da Guvernul în judecată dacă aprobă o astfel de măsură.

În alte țări, precum Italia, Franța, Grecia și Statele Unite, autoritățile au instituit vaccinarea obligatorie a angajaților care lucrează în sănătate, iar cei care au refuzat au avut contractul de muncă suspendat.