Confidenţialitate

Florin Cîțu spune că miniștrii vor lucra non-stop la PNRR, pentru ca totul să fie perfect | AUDIO

Cu mai puțin de 3 săptămâni înainte de expirarea termenului pentru prezentarea la Bruxelles, a planului de redresare economică, premierul Florin Cîțu le ordonă miniștrilor să lucreze non stop la acest document.

Este planul pentru care România a cerut Comisiei Europene o amânare de o lună pentru finalizare, iar luni și marți, prim ministrul a fost la Bruxelles să convingă Guvernul comunitar că suntem în stare să atragem toate cele aproape 30 de miliarde de euro oferite de Uniune ( o parte gratuit, altă parte împrumut).

”Toți trebuie să lucreze 24 de ore pe zi, în următoarele zile, pentru a se asigura că totul este perfect în momentul în care depunem PNRR, În ceea ce mă privește, voi avea întâlniri săptămânale, de două ori pe săptămână, cu doamna Vestager, ea este responsabilă de România, dacă discutăm de două ori pe săptămână, orice derapaj sau orice întârziere poate fi identificată rapid și putem să o remediem”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președinta Comisiei Europene a cerut Guvernului să discute planul și în Parlament, așa cum au făcut alte state și cum a cerut PSD de mai multe ori, amenințând chiar cu greva parlamentară.

Acum, premierul spune că va negocia cu PSD adoptarea PNRR.

”Cu social democrații voi aveam o discuție pentru că acest PNRR nu este doar al acestui guvern, acest guvern doar îl implementează, va beneficia toată România, cred că social-democrații nu doresc ca România să fie singura țară din Uniunea Europeană care să pună în pericol aprobarea sau implementarea PNRR la nivel european”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru

Foto: Gov.ro