Confidenţialitate

Florin Cîțu spune că Guvernul a depus mult efort pentru a ajuta HORECA: Tot sectorul nu a plătit impozit în 2020

Premierul Florin Cîțu a comentat, joi, intenția patronilor de hoteluri și restaurante din România de a da Guvernul în judecată pentru că nu și-au primit ajutoarele de stat promise.

Florin Cîțu spune că e dreptul lor să apeleze la instanță, dar că acest lucru nu ar fi tocmai potrivit:

„Aici nu înțeleg foarte mult ce se întâmplă. Eu îmi aduc aminte că anul trecut că tot sectorul nu a plătit impozit tot anul, impozitul specific a fost eliminat, și anul acesta impozitul specific este eliminat până în martie, sunt multe măsuri de care au beneficiat, șomaj tehnic, deci foarte mult efort. Anul trecut, 4,85% din deficitul bugetar s-a dus către măsuri care să susțină economia. Oricine dacă dorește să dea în judecată Guvernul foarte bine, eu cred că aceste măsuri nu sunt cele mai potrivite, având în vedere situația prin care trece România și eforturile pe care le face acest Guvern.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, a avertizat în repetate rânduri că va da Guvernul în judecată pentru că nu au ajuns încă la beneficiari ajutoarele de stat promise și foarte mulți români și-au pierdut afacerile, în perioada pandemiei.