Confidenţialitate

Florin Cîțu: Putem vorbi despre festivaluri mari după data de 1 august

Premierul Florin Cîțu a declarat la Parlament că se va putea vorbi despre organizarea marilor festivaluri doar după data de 1 august.

Cîțu a fost întrebat de jurnaliști dacă există perspective ca anul acesta în România să fie organizat un festival mare.

„Bineînțeles. Ce am anunțat acum arată că au avansat lucrurile. Până acum vorbeam de 1 august, acum putem sa avem chiar si inainte de august, 1 iunie sau 1 iulie. Deci cred că lucrurile arată mai bine decât arătau acum două săptămâni din acest punct de vedere”, a răspuns Florin Cîțu.

De asemenea, întrebat despre faptul că organizatorii festivalurilor se plâng că nu pot organiza evenimentele cu distanțare și cu respectarea măsurile impuse, premierul a spus: „Noi vorbeam despre acele festivaluri după 1 august. Ideea era să fie după 1 august. În acest moment vorbim de tipul de concerte ce se pot face până la 1 august și acestea sunt condițiile luate în calcul până la 1 august. După 1 august putem discuta despre alte evenimente. (…) Am spus din primul moment, și când am discutat la Cluj, și când am discutat pe litoral, și erau acolo reprezentanții celor de la Untold că putem vorbi despre evenimente mari după 1 august”.

Festivalul Electric Castle nu va avea loc anul acesta, după ce oranizatorii au decis amânarea pentru 2022.

Foto: Arhivă