Confidenţialitate

Florin Cîțu: Încasările au scăzut ”foarte mult, unele companii mari ne-au facut o surpriză neplăcută, negociem cu ele” | AUDIO

Încasările la buget la finalul lunii martie au scăzăt cu peste un sfert, declară pentru Europa FM surse din cadrul Ministerul de Finanțe.

Motivul: Pe de o parte, unele companii au avut pe final de lună, mai puține încasări, iar pe de altă parte, altele firme mari au preferat să amâne plata taxelor curente din cauză că Statul a anunțat la începutul stării de urgență că nu penalizează pe nimeni pentru întârzieri.

Anca Grădinaru l-a întrebat pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, de ce s-au redus încasările atât de mult în luna martie din moment ce starea de urgență a început după mijlocul lunii martie.

“Au scăzut încasările. Avem câteva surprize neplăcute. Sunt unele companii mari la care mă așteptam să plătească și nu au plătit. Ne așteptam să scadă încasările, am luat asta în calcul când am făcut estimările pentru necesarul de finanțare”, spune ministrul la Europa Fm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, fiecare minister are sarcină să caute soluții pentru reducerea cheltuielilor.

Uniunea Europeană acceptă majorarea deficitului bugetar din cauza epidemiei, însă acest lucru nu ajută foarte mult România pentru că nu avem de unde să luam bani pentru finanțarea deficitului.

Ministrul liberal al Finanțelor face un apel la PSD să nu mai adopte în Parlament creșterea cheltuielor bugetare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.