Confidenţialitate

Florin Cîțu își depune candidatura pentru șefia PNL | AUDIO

Cursa pentru șefia PNL intră în linie dreaptă. Premierul Florin Cîțu își depune astăzi în mod oficial candidatura pentru președinția partidului, după ce ieri același lucru l-a făcut și Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu își dorește să dea un mesaj de forță înainte de startul oficial al campaniei electorale interne și i-a chemat la București pe toți liderii de organizații județene care au anunțat că-l susțin ca să-i fie alături la depunerea candidaturii.

Potrivit propriilor declarații, 36 dintre cei 48 de lideri de filiale îl susțin până în acest moment. Asta ar însemna peste 3.500 de voturi la congres din totalul 5.000, dar tabăra Orban susține că mulți delegați din organizațiile ale căror lideri și-au anunțat susținerea pentru Florin Cîțu nu vor vota cu premierul.

Moțiunea cu care Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL se intitulează ”România liberală”.

Contracandidatul său, Ludovic Orban, și-a depus ieri moțiunea de candidatură, un document de 40 de pagini în care promite, printre altele, referendum intern pe model USR pentru luarea deciziilor importante, promovarea credinţei creştine şi a naţiunii, repararea legilor justiţiei modificate de PSD și UDMR și apărarea capitalului autohton.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie la București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Citre