Confidenţialitate

Florin Cîțu: Începem să ne gândim la revenirea la normalitate. La 1 iunie e cam devreme să renunțăm la mască

După prima şedinţă a Comitetului pentru revenirea României la normalitate, premierul Florin Cîţu transmite că  1 iunie este prea devreme pentru a reveni total la situaţia dinaintea pandemiei:

”Și acum depinde de noi să revenim la normalitate. A fost o ședință în care s-a aprobat regulamentul. Știu că o spun de foarte multe ori, dar depinde doar de noi. O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România. Nu vom reveni la 1 iunie la 100%, asta e clar, dar vom arăta un prim pas, ce putem face când vom avea o rată de vaccinare de 35% și apoi putem să discutăm și de pașii următori. Dar este o condiție și o spun de fiecare dată: nu se întâmplă fără vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a transmis că renunțarea la masca de protecție poate fi luată în calcul când ajungem la 10 milioane de persoane vaccinate:

”După ce ne vaccinăm, vom renunța și la mască. La 1 iunie, cam devreme să renunțăm la mască, sunt doar 35% dintre persoane. Dacă aveam această țintă, de 35%, nu. Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ce avem acea țintă de 10 milioane de cetățeni vaccinați. Până atunci, nu are sens să discutăm despre așa ceva”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.