Confidenţialitate

Premierul Cîțu preia interimatul la șefia Ministerului Sănătății

Premierul Florin Cîțu a ieșit la declarații de presă după o întâlnire avută la sediul Guvernului cu secretarii de Stat din Ministerul Sănătății. Întrevederea a avut loc după demiterea din funcție a ministrului Vlad Voiculescu.

Premierul a declarat că, după demiterea lui Vlad Voiculescu din postul de ministru al Sănătății, i-a propus postul de interimar vicepremierului Dan Barna.

„Odată cu propunerea de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu i-am transmis domnului președinte și propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcția de ministru interimar al Sănătăți. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment am înaintat președintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul președinte. Astfel, o să preiau interimatul la Ministerul Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții”, a precizat șeful Guvernului.

„Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine (n.r. – joi) o să două conferințe online, cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și, în același timp, să gestionăm această perioadă dificilă”, a spus Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că ședința de Guvern care trebuia să aibă loc astăzi, miercuri, va avea loc joi, pentru că sunt acte normative care nu suportă amânare, unele chiar de la Ministerul Sănătății.