Confidenţialitate

Florin Cîțu, după modificarea interdicției de circulație: O restricție minoră, având în vedere ce se întâmplă în alte țări

Măsurile luate în România în contextul pandemiei sunt printre cele mai relaxate din Europa, susține premierul Florin Cîțu, confruntat cu un val de critici, după ce Guvernul a stabilit, miercuri seară, că va fi interzisă circulația între orele 22 și 5 dimineața.

Potrivit listei publicate de premierul Florin Cîțu, în Franța, deplasările sunt limitate după ora 18:00, în Austria, Portugalia și Slovacia, după 20.00, iar în Cehia, Cipru, Olanda, Muntenegru și Slovenia, după 21.00.

În România, începând din 14 martie, odată cu prelungirea stării de alertă, deplasările între 22:00 și 5 dimineața vor fi permise doar pentru motive întemeiate și doar pe bază de declarație pe propria răspundere.

O măsură similară este aprobată în Italia, Spania, Letonia și anumite regiuni din Belgia. Premierul susține că măsurile luate în România,  în contextul pandemiei de coronavirus, sunt printre cele mai relaxate din Europa.

De altfel, după ședința de guvern de miercuri seară, Florin Cîțu a spus că noua restricție privind deplasările pe timp de noapte este una minoră:

„Am spus din momentul în care s-au relaxat puțin condițiile în iarnă că depinde doar de noi să rămână acele condiții. Din păcate, nu toată lumea a ascultat acele recomandări și astăzi ne aflăm în fața acestui fapt, trebuie să introducem această restricție, o restricție minoră dacă mă întrebați pe mine, având în vedere contextul european al pandemiei și ce se întâmplă în alte țări.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe pagina de facebook a premierului, mai multe persoane au scris că nu înțeleg de ce deplasările pe timp de noapte au fost limitate începând cu ora 22, față de 23 cum era până acum, în condițiile în care nu au fost găsite soluții pentru aglomerația din magazine și din mijloacele de transport în comun.

  • Florentina Mihăiță