Confidenţialitate

Cîțu, după demiterea lui Voiculescu: Coaliția de guvernare, construită în jurul unor valori, nu în jurul unor persoane

Premierul a susținut, miercuri, o declarație de presă, după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Iată ce a declarat Florin Cîțu:

„De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă, în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maximum resursele statului. Ca să avem succes în lupta cu pandemia, trebuie să avem încredere în instituțiile statului. În acest context, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred că tărie în această coaliție de guvernare, care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane. Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes, de aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare.”

Premierul Florin Cîţu a anunţat revocarea lui Voiculescu, după o discuţie cu liderul USR Dan Barna.

Aceasta a avut loc după ce marți a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin al Ministerului Sănătăţii privind schimbarea criteriilor de carantinare a localităţilor, iar surse guvernamentale spun că premierul Florin Cîţu nu a fost informat înainte.

Barna va asigura interimatul la Sănătate pentru moment. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie.