Floriile se sărbătoresc în Grădina cu Artişti

În acest weekend, Grădina cu artişti întâmpina pasionaţii de artă cu ateliere de creaţie, demonstraţii de îmbinare a culturii cu manifestări caritabile şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii handmade.

Sâmbăta şi duminică, 12 şi 13 aprilie, în parcul Grădina Icoanei din Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi Floriilor, are loc o nouă ediţie a evenimentului ‘Grădina cu Artişti’

În preziua sărbătorii Floriilor, sâmbăta, 12 aprilie, între orele 11:00 – 18:00, cei mici vor putea picta, pe diferite suporturi (ceşcuţa, farfurie, bol, suport de ou etc.), ceramică handmade cu motive de sărbătoare, sub îndrumarea meşterilor de la Ch’artist. Costul atelierului variază între 10 şi 80 de lei, în funcţie de obiectul pictat, iar ceramica va putea fi ridicată din atelierul Ch’artist (Bucureşti, strada Polonă, nr. 77), în maximum o săptămână, după ce va fi fost prelucrata prin coacere şi glazurare.

Pe parcursul ambelor zile de weekend, în Grădina cu Artişti, sub supravegherea trainerilor de la Creative Arts, un alt atelier va aduce în prim plan transformarea formelor de polistiren în decoraţiuni simpatice, potrivite pentru masa de Paşti. Copiii vor realiza din polistiren: animăluţe domestice, albine şi floricele cu care pot împodobi aranjamente florale sau coşuri cu ouă.

Dupa-amiazele de sâmbătă şi duminica vor transforma Gradina Icoanei într-un spaţiu unde cei mici vor preschimba resturile de material în flori spectaculoase, numai bune de pus pe rochiţe, hăinuţe şi pălării, în cadrul atelierului de reciclare creativă, marca Creative Arts. Chiar şi cei mai neîndemânatici în ale cusutului pot învăţa să creeze accesorii deosebite, cu motive florale, numai bune de dăruit celor sărbătoriţi de Florii. În cadrul unui alt atelier, cel de reciclare creativă, copiii vor transforma PET-uri în suporturi de lumânări şi recipiente colectoare pentru masa de Paşte.

Înscrierile la ateliere Creative Arts se vor face în baza unei donaţii de 10 lei, iar participanţii vor păstra obiectele realizate. Workshop-urile de modelare a ceramicii, decorare polistiren şi reciclare creativă a PET-urilor sunt destinate copiilor cu vârsta de peste 3 ani iar cel de flori cusute se adresează copiilor de peste 6 ani.

Pentru cei mari şi creativi, Grădina cu Artişti s-a pregătit cu un atelier de prelucrare a lânii (tehnica felting), care se va desfăşura pe 12 şi 13 aprilie, în parcul Gradina Icoanei, între orele 16:00 şi 18:00. Participanţii vor învăţa tainele vechi de sute de ani ale împâslirii şi vor crea flori unicate. Costul atelierului este de 20 de lei.

Artiştii contemporani expun în Grădina Icoanei

Grădina Icoanei va fi animată în zilele de 12 şi 13 aprilie, între orele 11:00 şi 20:00, de Grupul 4ART (http://04art.wordpress.com/ )format din artiştii contemporani Alina Manole și Cristian Crestincov care vor expune colecţia Prier în floare, alături de invitaţii lor, artiştii: Laura Lucia Mihalca şi Adriana Pelin.

Evenimentul prezintă publicului lucrări care care fac introducerea în atmosfera pascală, în strânsă legătură cu mediul ambient în floare, totul prin intermediul picturii, a artei digitale, a graficii și a sculpturii.

În weekend-ul de Florii, Grădina Icoanei va face loc din nou unei zone de adopţii de câini şi pisici. Asociaţiile Robi şi Red Panda vor amenaja această zonă în care copiii şi părinţii sunt invitaţi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten.

Din zonă pentru adopţii nu vor lipsi broşurile şi materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deţinerii unor animale de companie informaţii cu privire la importanţa sterilizării şi sfaturi cu privire la creşterea câinilor şi pisicilor.

Asociaţiei pentru protecţia animalelor ‘ROBI’ va fi prezentă şi cu binecunoscutul proiect Give 4 Animals, prin care se vând obiecte handmade donate de magazine online, toţi banii fiind folosiţi pentru îngrijirea animalelor.

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

Weekend-ul 12 – 13 aprilie este primul din seria de evenimente care se vor desfăşura şi pe parcursul lui 2014 sub numele Grădina cu Artişti. Următoarele întâlniri cultural-artistice şi caritabile vor avea loc între 31 și 1 iunie, cu ocazia sărbătoririi celor mici şi între 5 şi 7 septembrie, in prezilele sarbatorii Sfanta Maria.

.