Florentina Mirică, candidată la șefia DNA: „Fenomenul corupției nu s-a diminuat”

La Mininisterul Justiției au început interviurile pe care le susțin candidaţi înscrişi pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA – unul dintre candidați a spus jurnaliștilor că spera ca experiența și proiectul managerial să conteze în selecție.

„Știm cu toții că fenomenul corupției nu s-a diminuat, el este unul generalizat, de la mica corupție – acea ciocolată dată la ghișeu, înscrierea copiilor la grădiniță, obținerea examenului de licență, până la cei 10 % din valoarea contractelor … acestea sunt motivele pentru care Direcția Națională Anticorupție trebuie să-și continue activitatea” – a spus Florentina Mirică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mirică a instrumentat dosare controversate.

Printre acestea se numără şi cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne.

De altfel, în dosarul în care este investigat Gabriel Oprea, dar şi fostul ministru de Interne Petre Tobă, Florentina Mirică a fost şi cercetată disciplinar.

Ea a negat că ar fi fost vorba de divulgare de date confidenţiale din dosar.

„Nu este adevărat. Acțiunea disciplinară a privit o dispută  juridică, care a fost tranșată de Curtea Constituțională, și anume faptul că dreptul la apărare este prioritar față de protecția informațiilor clasificate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebată dacă va conta la interviu faptul că este văzută ca o apropiată a fostei șefe DNA, Laura Codruța Koveși iată ce a răspuns.

„Nu este un argument legal și sper să nu conteze!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim ceilalți trei candidați sunt: Cristian Lazăr – procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din Parchetul General, Marius Iacob – procuror şef adjunct al DNA şi
Elena Grecu – procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Koveși a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS