Confidenţialitate

Fiul lui John Lennon se simte vinovat că a depăşit vârsta la care a murit tatăl său

Sean Lennon, fiul lui John Lennon şi al lui Yoko Ono, a declarat că se simte vinovat de faptul că a depăşit vârsta pe care o avea legendarul membru al trupei The Beatles în momentul în care acesta a murit ca urmare a unui asasinat, pe când avea 40 de ani, potrivit contactmusic.com.

Legendarul membru al trupei The Beatles a fost ucis în decembrie 1980 în apropierea clădirii Dakota din afara New York-ului, unde acesta şi soţia sa, artista Yoko Ono aveau un apartament. Cântăreţul a murit la două luni după împlinirea vârstei de 40 de ani.

Sean, care s-a născut tatăl său împlinea vârsta de 35 de ani, pe 9 octombrie 1975, a declarat că a întâmpinat dificultăţi confruntându-se cu sentimentul vinovăţiei când s-a apropiat şi a trecut de această vârstă, anul trecut.

“A fost foarte greu să împlinesc 40 de ani”, a declarat Sean Lennon pentru revista britanică MOJO. “M-am simţit vinovat sau pe acolo. Dar este ceva eliberator în a fi mai în vârstă decât a fost el vreodată pentru că simt că mă aflu pe un nou teritoriu.”

Muzicianul simte că nu este la fel de matur precum tatăl său când a murit, afirmând: “Este greu de crezut pentru că percepţia mea despre mine ca adult nu prea corespunde modului în care îl vedeam atunci când eram copil. Îmi părea atât de matur, iar eu nu mă simt matur deloc.”

Acesta crede că tatăl său părea mai matur la o vârstă mai tânără decât a sa pentru că oamenii din generaţia lui John Lennon se maturizau mai rapid din cauza stilului mai aspru al părinţilor lor, pe când ei erau copii în anii 1940 şi 1950.

“Lumea de după Cel De-al Doilea Război Mondial, părinţii şi viaţa erau luate foarte în serios şi cred că oamenii se maturizau mai rapid. Există un soi de maturitate pe care am remarcat-o în oamenii generaţiei sale şi care cred că lipseşte generaţiei acesteia. Cred că ne maturizăm mai greu.”

După moartea tatălui său, Sean a găsit o figură paternă în regretatul rocker şi compozitor britanic David Bowie, care a murit la vârsta de 69 de ani în ianuarie, anul acesta.

“Când eram tânăr, David îmi părea ca un tată. Îmi spunea să îmi pun centura de siguranţă, să fiu atent pe stradă şi lucruri similare. A fost foarte responsabil şi doar mai târziu mi-am dat seama de această persona pe care o avea de excentric.”

Fanii lui Bowie de pe mapamond au fost şocaţi când au primit vestea morţii sale, acesta reuşind să ţină un secret deplin asupra bătăliei sale cu cancerul, în afara cercului familiei.

Cu toate acestea, Sean a fost informat că vedeta se lupta cu probleme grave de sănătate, după cum a mărturisit: “Ştiu că avea probleme mari de sănătate, aşa că am încercat să fiu pregătit.”