Fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, condamnat la moarte

Saif al-Islam a fost găsit vinovat de crime de război, comise în timpul revoluției din 2011. Alături de el, au mai fost condamate la moarte alte 8 persoane.

Saif al-Islam, fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi nu a fost prezent în instanță. De-a lungul procesului, el a fost audiat prin intermediul unor transmisii video, deoarece se află în custodia unei foste grupări rebele din orașul Zintan, care refuză să îl predea autorităților.

Tribunalul din Tripoli l-a găsit vinovat pe fiul lui Gaddafi de crime de război, comise în 2011, ca să reprime protestele declanșate pentru înlăturarea dictatorului de la conducerea Libiei.

Potrivit Al-Jazeera, au mai fost condamnate la moarte prin împușcare alte 8 persoane. Este vorba despre înalți demnitari ai fostului regim, înlăturat în 2011, printre care premierului de atunci și șeful serviciilor de informații.

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi contestată – spun jurnaliștii BBC.

Fostul dictator libian Muammar Gaddafi a fost capturat de rebeli și ucis în octombrie 2011, după mai bine de 4 decenii de domnie. Trupul său neînsuflețit a fost expus publicului și mii de conaționali au venit să se asigure că fostul lor lider este mort.

(FOTO: Shutterstock)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS