Confidenţialitate

FITS 2021, cu sălile de spectacol pline la Israel Galvan și compania Akram Khan

Spectacolele prezentate de dansatorul  spaniol Israel Galván, unul dintre cei mai importanți dansatori de flamenco din lume, și dansatorii companiei fondate de coregraful și regizorul britanic Akram Khan au adus la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu din acest an spectatori din nenumărate țări.

În prima din cele două zile în care sunt în program cele două spectacole, sălile au fost pline, iar pentru miercuri, biletele la spectacolul “Diavolul din noi” de Akram Khan s-au epuizat deja.

La Sibiu, Israel Galvan a urcat pe scenă alături de pianistele românce Andrada Ștefan și Sabina Oprea.

A fost un spectacol în care, timp de peste o oră, artistul spaniol a părut că se transformă când într-o pană, când într-o furtună, exploatându-și fiecare mușchi, iar corpul său fost, ca de obicei, precum o orchestră.

Israel Galvan, acum în vârstă de 48 de ani, a fost recent, unul dintre protagoniștii documentarului Move, produs de rețeaua Netflix.

Spectacolul “Ritualul primăverii”, produs de Galvan în 2019, se află pe afișul mai multor scene din toată lumea, show-ul produs de dansatorul spaniol fiind coprodus de unele dingtre cele mai cunoscute companii culturale din lume: Théâtre de la Ville din Paris, Sadler’s Wells din Londra și  Mû din Lausanne.

Tot în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, joi dimineața, criticul de teatru Octavian Saiu va intra în dialog cu Israel Galvan.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va încheia duminică seara. Spectatorii au la dispoziţie aplicaţia de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store şi Google Play.