Confidenţialitate

Fiscul vrea să-i verifice pe vânzătorii online care nu-și plătesc dările. Șeful ANAF: „Am descoperit persoane care au avut încasări de peste 1 milion de lei într-o lună”

ANAF încă analizează dacă OMV Petrom trebuie să plătească sau nu taxa de solidaritatea în România. Șeful Fiscului spune că termenul limită pentru plata taxei este 25 iunie, așa că mai este timp.

Lucian Heiuș, într-o conferință de presă miercuri dimineață:

„Termenul final de depunere a declarației pentru acest impozit de solidaritate este de 25 iunie. Atunci se va trage linia și vom vedea cine va depune și cine nu. Este o acțiune mult mai complexă și mai dificilă decât ne-am imaginat la început, dar eu cred că la final rezultatul va fi cel pe care-l așteaptă mulți dintre dumneavoastră.

-Și ce așteptăm?

Bani mai mulți la bugetul de stat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, firmele de curierat s-au conformat ordinului emis de ANAF prin care trebuie să raporteze detalii despre clienții care plătesc cumpărăturile online – ramburs, direct la curier.

În acest mod, Fiscul vrea să-i descopere pe vânzătorii online care nu plătesc dările la stat:

„Le și transmit și chiar le mulțumesc marilor firme de curierat că au depus această declarație și deja avem informații foarte clare și sunt deja în pregătire niște acțiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme. Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună, ca persoană fizică. E clar că acolo e o chestiune de evaziune fiscală și deja suntem în faza finală și cred că la începutul lunii aprilie deja câteva zeci de asemenea persoane vor fi verificate de Antifraudă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cele mai mari salarii din România, între 111.000 şi 117.000 net pe lună. 1,7 milioane de români câștigă salariul minim