Confidenţialitate

Fiscul a somat posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 să elibereze sediile până la sfârşitul acestei săptămâni

Fiscul a somat posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 sa elibereze sediile în termen de 5 zile, adică până la sfârşitul acestei săptămâni.

Inspectorii ANAF au prezentat administratorilor trustului de presă notificarea de evacuare pentru a pune în executare sentinţa penală  potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.

Ca organ de valorificare împuternicit și ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate în baza unei sentințe judecătorești, Direcția generală regională a Finanțelor Publice București a notificat -în scopul evacuării – persoanele juridice care ocupau imobilele menționate , se arată într-un comunicat al ANAF.

Notificarea s-a făcut în vederea punerii în executare a sentinței penale definitive a Curții de Apel București din august 2014.

Atunci, instanța i-a condamnat definitiv la închisoare pe Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş şi pe Corneliu Popa, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, ICA.

Judecătorii au dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, pentru recuperarea prejudiciului de circa 60 de milioane de euro. Ministerul Finanţelor Publice are calitatea de proprietar al acestor bunuri.

Termenul – de 5 zile lucrătoare de la data notificării – este reglementat la art. 1039 din  Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare, menționează ANAF în comunicat.