Fiscul nu are bani pentru paza sediilor din sud-est

Fiscul întâmpină probleme la nivelul regiunii de sud-est, unde nu mai sunt bani pentru paza sediilor administrațiilor financiare din 6 județe.

Contractul care exista a expirat la sfîrșitul lunii septembrie, iar altul nou nu a mai fost încheiat.

O firmă de pază, care a câștigat licitația, așteaptă să fie încheiat un nou act, însă nu există alocări pentru acest serviciu în ultimul trimestru al anului.

Practic, contractele de pază nu așteaptă decât o semnătură pentru a intra în vigoare, dar semnătura nu poate veni pentru că nu sunt bani.

Reprezentanții Regionalei Galați au făcut demersuri la ANAF pentru remedierea acestei probleme, iar situația ar putea fi deblocată în cel mult o lună.

Lipsa unui contract a generat fel de fel de situații. În Vrancea, de pildă, s-a pus lacăt pe una dintre cele două intrări în instituție.

Pentru moment, intrarea care era păzită de firma de pază este închisă, în timp ce a doua este supravegheată de un jandarm.

În alte județe din regiune, Fiscul a apelat la ajutorul autorităților locale, iar paza se efectuează cu polițiștii locali. Acolo unde nu s-a putut, angajații instituției sunt paznici prin rotație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS