Confidenţialitate

Firmele prelucrătoare de produse agricole vor primi ajutor finaciar din partea Guvernului | AUDIO

Firmele care prelucrează produse agricole vor primi un sprijin substanțial din partea Guvernului. Măsura a fost aprobată de Comisia Europeană, în contextul pierderilor suferite în contextul războiului din Ucraina. E vorba de o schemă de ajutoare în valoare de aproximativ 200 de milioane euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ajutorul va fi acordat firmelor din sectorul de procesare a produselor agricole, în special operatorilor din industria morăritului, uleiurilor şi grăsimilor, produselor lactate şi prepararea nutreţurilor pentru animale.

Schema urmăreşte să ofere împrumuturi directe firmelor eligibile care sunt afectate de situaţia războiul din Ucraina şi creşterea costurilor la energie.

Valoarea ajutorului nu va depăşi două milioane de euro per beneficiar, iar sprijinul se acordă până cel târziu la 31 decembrie 2023.

Comisia Europeană aprobă acordarea acestor ajutoare și transmite că sunt necesare adecvate şi proporţionale pentru – cităm – a remedia perturbarea gravă a economiei unui stat membru.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Majorarea salariului minim, un efort uriaș pentru firmele mici. „Evident că nu-mi permit. Probabil o să mai pierdem din angajați”, spune un patron | AUDIO