Firea: Luăm în calcul posibilitatea ca bicicliştii să circule pe culoarele unice de tramvai

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că Primăria Municipiului Bucureşti ia în calcul posibilitatea ca bicicliştii să circule pe culoarele unice ale tramvaielor.

Ea a adăugat într-o confertință de presă că trei linii de tramvai din București urmează să aibă o bandă unică și să fie delimitate prin garduri metalice.

„Studiem acum din punct de vedere al siguranţei călătorilor posibilitatea intrării bicicliştilor pe benzile unice de tramvai”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, în contextul în care a anunţat că trei linii de tramvai, respectiv 1, 16 şi 32, vor avea culoare unice de circulaţie.

Primarul general a menţionat în acest sens linia tramvaiului 41, amenajată cu garduri încă de pe vremea când primar general era Traian Băsescu.

Primăria Capitalei vrea să facă mai multe linii de tramvai cu garduri, astfel încât maşinile să nu mai pătrundă pe linii şi să incomodeze traficul tramvaielor.

Primarul general a convocat, miercuri, un comandament la care au participat atât reprezentaţii RATB, cât şi ai Poliţiei, privind traficul din Capitală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS