FINLANDA – ROMÂNIA: Cine transmite meciul României contând pentru Euro 2016

După egalul de sâmbătă cu Ungaria, Naţionala de fotbal a României joacă marţi, 14 octombrie, cu reprezentativa Finlandei la Helsinki.

Întâlnirea FINLANDA – ROMÂNIA are loc la exact la 41 de ani de la înfrângerea ruşinoasă suferită de finlandezi pe 14 octombrie 1973. Meciul de atunci, disputat la noi, s-a încheiat cu victoria românilor, cu istoricul scor de 9-0.

Reprezentativele României şi Finlandei au susţinut opt meciuri directe, toate oficiale, primele în preliminariile CE 1972, iar următoarele 6 în preliminariile CM. Cele opt partide se traduc în 6 victorii pentru România şi două egaluri.

FINLANDA – ROMÂNIA, transmis în direct de la ora 21.45 la TVR 1, TVR HD şi TVR+, se joacă pe Stadionul Olimpic din Helsinki, unde a avut loc şi Olimpiada de vară din 1952.

Primul meci FINLANDA – ROMÂNIA la stadionul amintit a avut loc pe 22 septembrie 1971, când România a învins cu 4-0, partidă în care Anghel Iordănescu a înscris, fiind la primul meci oficial în Naţională.

Victor Piţurcă, actualul antrenor al românilor, este la a treia vizită în capitala Helsinki. La prima, ca jucător în 1986, cu Steaua, în sferturile de finală ale Cupei Campionilor, Victor Piţurcă a marcat golul victoriei. A doua oară, ca antrenor, a întâlnit reprezentativa Finlandei în preliminariile CM 2006, în 2005, când Mutu a înscris victoria pentru români cu 1-0.

Invitat de Ovidiu Ioanițoaia să dea un pronostic pentru meciul Finlanda – România, Gheorghe Hagi s-a ferit să indice un scor însă a precizat că speră la 3 puncte.

Click aici pentru declarațiile video făcute de Gheorghe Hagi la Tribuna 0