Finala Ligii Campionilor (AVANCRONICĂ)

În acest weekend se va juca cel mai important meci al competiției de top a cluburilor europene – finala Ligii Campionilor.

Cea mai titrată echipă din istorie și câștigatoare a ultimelor două ediții, Real Madrid va întâlni cea mai galonată grupare engleză: FC Liverpool, sâmbătă seară, pe Stadionul Olimpic din Kiev.

Spaniolii au triumfat de 12 ori în Champions League – începând din 1956, când trofeul se numea Cupa Campionilor Europeni.

A 2-a în top este AC Milan, cu 7 victorii în finale iar pe ultima treaptă a podiumului sunt la egalitate FC Barcelona, FC Liverpool și Bayern Munchen, cu câte 5 trofee în palmares.

Englezii au cucerit ultima oară Liga Campionilor în 2005, la Istanbul, în celebra confruntare cu AC Milan, când au revenit după ce italienii i-au condus cu 3-0 la pauză.

De partea cealaltă, Realul nu a pierdut nicio finală din ultimele 6 jucate în ultimele două decenii. Madrilenii și “cormoranii” s-au întâlnit în 1981, la Paris, când britanicii s-au impus cu la limită, cu 1-0.

În partida care va începe sâmbătă seară la ora clasică, 21:45, de la Real nu vor lipsi cei 3 atacanți de super-clasă: Cristiano Ronaldo, Benzema și Gareth Bale, în timp ce FC Liverpool va avea pe gazon 3 fotbaliști în mare formă în acest sezon: Mohammed Salah, Firmino și Sadio Mane.

Finala Champions League va fi transmisă în România de ProTv, Look TV și Telekom Sport.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS