Finala EL: Manchester United renunță la conferința de presă, după atentatul din Anglia

Manchester United a anulat conferința de presă pe care ar fi trebuit să o susțină înaintea finalei Europa League de la Stockholm. Clubul englez a luat această decizie în urma atentatului de la Manchester Arena.

Echipa lui Jose Mourinho o va înfrunta miercuri de la ora 21.45 pe Ajax Amsterdam. Jucătorii lui United s-au antrenat astăzi la Manchester și vor ajunge în Suedia în cursul serii.

UEFA îi liniștește pe suporteri și anunță că finala Europa League se va desfășura în cele mai sigure condiții. Forul continental precizează că riscul unui atac terorist a fost luat în calcul încă de la anunțarea locului de disputare iar autoritățile suedeze au sporit măsurile de securitate.

Din acest motiv UEFA le cere spectatorilor să vină cît mai devreme mîine la meci, accesul în arenă urmînd să fie întîrziat de mai multe controale detaliate.

Poliția orașului Manchester anunță că bilanțul exploziei produse, luni seară, la un concert a urcat la 22 de decese. Inițial, au fost raportați 19 morți și peste 50 de răniți. Printre victime se numără copii.

Deflagrația, investigată drept atac terorist, a zguduit Manchester Arena, cea mai mare sală acoperită de concerte din Europa, spre finalul unui recital susținut de cântăreața americană Arianna Grande.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS