Confidenţialitate

Finala Champions League: Franța denunță o “fraudă masivă cu bilete contrafăcute”

Noi detalii în urma incidentelor de la finala Ligii Campionilor de pe Stade de France. Ministrul francez de Interne a vorbit într-o conferință de presă despre o „fraudă masivă, industrială şi organizată cu bilete contrafăcute”.

După o reuniune cu mai mulți miniștri organizată la două zile după incidentele de sâmbătă, ministrul francez de Interne  a venit cu acuzații în fața presei. Gerald Damanin a vorbit despre o fraudă masivă cu bilete contrafăcute la meciul dintre Real Madrid și Liverpool.

Oficialul francez spune că între 30.000 şi 40.000 de suporteri care au venit la poarta Stade de France erau fără bilete sau cu bilete contrafăcute.

Mai mult, 15% din cei care au reușit să treacă de filtrul inițial au avut bilete printate false.

Meciul de sâmbătă a început cu 35 de minute întârziere după ce mai multe persoane au încercat să forțeze intrarea pe stadion cu bilete false, a anunțat duminică UEFA. Autoritățile franceze au dat vina pe fanii Liverpool. Poliția a folosit gaze lacrimogene.

Ministrul de Interne din Franța și-a cerut scuze spectatorilor cu bilete care nu au putut să asiste la meci şi şi-a exprimat „regretul” pentru spectatorii care au suferit din pricina gazelor lacrimogene folosite de poliţie.

Cei are nu au reușit să vadă meciul din tribune, deși aveau bilete, vor primi o compensație.

De cealtă parte, autoritățile din Marea Britanie și reprezentanții clublui din Regat critică modul în care au fost tratați fanii Liverpool.

Foto: Shutterstock