Confidenţialitate

Filmul “The Trial of the Chicago 7”, disponibil gratuit pe YouTube | VIDEO

Filmul “The Trial of the Chicago 7″/„Procesul celor șapte din Chicago” este disponibil pe canalul de YouTube Netflix pentru 48 de ore, din 19 februarie ora 10:00, până pe 21 februarie ora 9:59.

“De la introducerea mea inițială în urmă cu paisprezece ani, relația mea cu povestea The Trial of the Chicago 7 s-a schimbat semnificativ. Când am început să filmăm iarna trecută, știam că povestea pe care o spunem nu era doar un capitol important al istoriei americane, dar și foarte relevantă pentru evenimentele actuale. Cu siguranță nu aveam nevoie să devină și mai relevantă, însă s-a întâmplat și acest lucru.

Pentru a comemora aniversarea verdictului din acest proces istoric, am pus filmul la dispoziție pe YouTube timp de 48 de ore, începând de vineri, 19 februarie, la ora 10:00. Pentru a ne aminti de adevărații patrioți care au inspirat o generație – de fapt, generații – să iasă în stradă și să susțină fundația Constituției noastre americane, împreună cu vocile curajoase care continuă să o facă astăzi. Este onoarea noastră să împărtășim povestea lor cu restul lumii”, a spus Aaron Sorkin, scenarist și regizor “The Trial of the Chicago 7”.

“The Trial of the Chicago 7” spune povestea unui dintre cele mai faimoase procese din istorie.

Ceea ce trebuia să fie un protest pașnic la Convenția Națională a Partidului Democrat din 1968 s-a transformat într-o confruntare violentă cu poliția și Garda Națională.

Organizatorii protestului, printre care Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden și Bobby Seale, au fost acuzați de conspirație în vederea incitării la revoltă, iar procesul care a urmat a fost unul dintre cele mai notorii din istorie.