Confidenţialitate

Filmul ”Shrek 5” va fi lansat pe marile ecrane în 2019

Cel de-al cincilea film din franciza ”Shrek”, relansată după ce grupul Comcast a achiziţionat DreamWorks Animation în luna aprilie contra sumei de 3,8 miliarde de dolari, va fi lansat pe marile ecrane în anul 2019, informează contactmusic.com.

NBCUniversal, deţinut de grupul Comcast, vrea să lanseze în fiecare an două filme de animaţie produse de DreamWorks Animation.

NBCUniversal a alocat anului 2019 două lansări de animaţie, ”Shrek 5” şi ”Shadows”, un proiect creat de Edgar Wright şi David Walliams.

Anunţul făcut miercuri de NBCUniversal reprezintă o surpriză pentru fanii ”Shrek”, întrucât cel mai recent film din această serie, „Shrek Forever After”, lansat în 2010, ar fi trebuit să fie ultimul.

De asemenea, ultimele două filme din serie nu au beneficiat de aceleaşi reacţii pozitive din partea criticilor ca primele două filme.

Primul film din seria ”Shrek”, ce a inclus personaje ale căror voci au fost asigurate de actorii Mike Myers, Cameron Diaz şi Eddie Murphy, a debutat pe marile ecrane în 2001 şi a generat încasări de 484,4 milioane de dolari pe plan mondial.

Filmul ”Shrek 2” a fost lansat trei ani mai târziu şi a obţinut încasări totale de 920 de milioane de dolari. A urmat ”Shrek 3”, lansat în 2007, care a generat încasări de 799 de milioane de dolari pe plan mondial.

Al patrulea film din serie, ”Shrek Forever After”, a debutat pe marile ecrane în 2010 şi a vândut bilete în valoare de 753 de milioane de dolari la nivel global.