Filmul românesc ”Ilegitim” a câştigat Prix Sauvage, la L’Europe autour de l’Europe de la Paris – VIDEO

Filmul ”Ilegitim”, de Adrian Sitaru, a câştigat Prix Sauvage, iar actriţa şi coscenarista peliculei Alina Grigore a primit o menţiune specială pentru rolul din această producţie, la L’Europe autour de l’Europe de la Paris, informează producătorii.

Ce-a de-a 11-a ediţie a L’Europe autour de l’Europe a avut loc în perioada 16 martie – 17 aprilie, în capitala Franţei.

Alături de ”Ilegitim”, în competiţia Prix Sauvage au fost incluse, între altele, filme din Bulgaria, Ungaria, Austria şi Norvegia.

La categoria Prix Présent, între cele nouă filme din competiţie, s-a aflat şi documentarul ”Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau.

În fiecare an, festivalul prezintă filme din 47 de ţări, membre ale Consiliului Europei. Aproximativ 200 de filme, de lung şi scurt metraj, documentare şi animaţii sunt proiectate în 20 de săli de cinema şi spaţii neconvenţionale.

Din 2012, nouă filme europene, care nu au fost lansate în Franţa, se întrec în competiţia Prix Sauvage. Proiecţiile sunt urmate de discuţii la care participă regizorii, critici de film şi specialişti.

Anul acesta, juriul Prix Sauvage a fost condus de realizatoarea norvegiană Anja Breien.

Pelicula ”Ilegitim” a fost premiată la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2016 cu C.I.C.A.E Award – Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă.

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi (interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu şi Mihaela Perianu.

Foto: Domestic Film

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS