Confidenţialitate

Filmul care prezintă călătoria pe jos până la Paris a lui Constantin Brâncuşi va fi lansat în 2018

Filmul biografic “Walking To Paris”, despre călătoria pe jos până la Paris a lui Constantin Brâncuşi, va fi lansat în 2018, potrivit IMDB.

Tânărul sculptor Constantin Brâncuşi, în vârstă de 27 de ani, a plecat pe jos din România până în Franţa pentru a devenit cel mai important sculptor al secolului XX.

Lungmetrajul se va axa asupra poveştii călătoriei de 18 luni pe care sculptorul român Constantin Brâncuşi a realizat-o din România până în Franţa, trecând prin Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia, potrivit screendaily.com

„De-a lungul călătoriei, supravieţuind cu ce se ivea pe drum, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri comice, violente, erotice şi romantice, în mod cert formatoare, ce l-au inspirat în sculptură, căci modela sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum: lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţă, lăsând răsfirate şi abandonate sculpturi experimentale şi temporare pe drumurile Europei”, a declarat Greenaway pentru Screen Daily.

Actorii Emun Elliott şi Carla Juri vor fi protagoniştii peliculei „Walking To Paris”.

Constantin Brâncuşi s-a născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa, judeţul Gorj, şi a absolvit, în 1902, Şcoala de bellearte din Bucureşti. La scurt timp, în 1906, îşi expune lucrările pentru prima oară la Société Nationale des Beaux-Arts şi la Salon d’Automne din Paris.

În 1907 este prezentată prima versiune a „Sărutului”, care a stat la baza celebrei lucrări „Poarta Sărutului”, din ansamblul de la Târgu-Jiu, din care fac parte şi „Coloana fără sfârşit” şi „Masa Tăcerii”. „Rugăciunea” şi „Domnişoara Pogany” se numără printre lucrările celebre ale sculptorului român.