Filmele europene, nominalizate la premiile Gopo, vor fi proiectate la Cinema Union din Bucureşti – VIDEO

Cele cinci filme nominalizate la categoria „cel mai bun film european” în cadrul premiilor Gopo pot fi vizionate în această săptămână, de marţi până duminică, la Cinema Union din Bucureşti.

Peliculele care vor rula în cinema sunt „Ex Machina”, regizor Alex Garland, „Le tout nouveau testament”, regizor Jaco Van Dormael, „Leviathan”, regizor Andrey Zvyagintsev, „Tribul”, regizor Miroslav Slaboshpitsky şi „Winter Sleep”, în regia lui Nuri Bilge Ceylan.

Primul film proiectat la Cinema Union este „Ex Machina”, în care joacă Alicia Vikander, actriţa care a câştigat Oscarul pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru rolul interpretat în „The Danish Girl”.

Totodată, „Ex Machina” a câştigat trofeul pentru „cele mai bune efecte vizuale” în cadrul premiilor Oscar 2016.

Lungmetrajul poate fi văzut marţi, de la ora 19:00, şi sâmbătă, de la ora 16:00.


Miercuri, de la 18:30 şi duminică, tot de la 18:30, are loc proiecţia filmului „Leviathan”, distins cu premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes şi descris drept „capodopera” de publicaţia The Guardian. Filmul lui Andrei Zviaghintev este o incursiune în Rusia contemporană, o ţară în care oamenii simpli se confruntă cu indiferenţa, corupţia şi politica de intimidare a statului.

Joi, de la ora 18:30, şi sâmbătă, de la 13:30, poate fi văzut „Plemya”, în traducere „Tribul”. Pelicula este situată într-o şcoală internat pentru copii surzi, unde nou veniţii sunt introduşi într-un sistem instituţional de crimă organizată, care implică furt şi prostituţie.

Vineri, de la ora 19:00 şi duminică de la 16:30,  rulează „Le tout nouveau testament” („Testamentul nou nouţ”) care spune că Dumnezeu există şi locuieşte la Bruxelles. O satiră asupra societăţii contemporane, despre viaţă, moarte, destin şi liber arbitru.

 

„Winter Sleep”, regizat de Nuri Bilge Ceylan, distins cu trofeul Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2014, va fi proiectat sâmbătă, de la 18:00, şi duminică, de la ora 13:00. Lungmetrajul spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podişul Anatoliei, care este într-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul sau, dar şi cu sine. „Winter Sleep” este considerat de publicaţia Chicago Tribune „cea mai bună adaptare a lui Cehov pentru marele ecran”.

Pretul unui bilet este de 10 lei şi poate fi achiziţionat de la casa de bilete a cinematografului Union.