Confidenţialitate

Filme și teatru în weekend

Astăzi începe Festivalul Anim’est, care va dura până pe 16 octombrie.

Vedetele Festivalului, ajuns la a XI-a ediție, vor fi pisicile, care au cucerit ecranele, cu decenii înainte să cucerească internetul.

Festivalul aduce la București cele mai premiate filme de animație, cum ar fi “Parisul Vesel” sau “Pisicile aristocrate” , până la producții mai recente, precum “O pisică la Paris“, filml nominalizat la Oscar în 2012.

Va fi și o selecție specială de scurtmetraje cu “Motanul Felix“, celebra pisica neagră antropomorfă desenată de Otto Messmer în epoca filmului mut, cunoscută ca primul personaj de animație suficient de popular pentru a atrage publicul de film.

Pisicile vor fi, de fapt, ascunse în toate secțiunile ediției din acest an, de la animațiile pentru copii, până la cele destinate exclusiv adulților – ca “Fritz The Cat” , primul film animat ce a primit un rating X în SUA, având la bază banda desenată creată de Robert Crumb.

Aseară a început unul dintre cele mai mari festivaluri de scurtmetraje din România. “Timishort” – 77 de filme vor fi proiectate în 4 zile.

Cea de-a doua ediție a Nopții Albe a Teatrului Independent va avea loc în noaptea de 8 spre 9 octombrie între orele 18:00 și 5:00,în spații precum Godot Cafe Teatru,Teatrul de Artă, Unteatru,Teatrul Luni „Green Hours”,Anav, Linotip și Grivița 53 (The 53), prezentând spectacole,expoziții și ateliere.

La ediţia a doua eveniemntului, la Godot Cafe Teatru, strada Blănari 14, au fost programate spectacole până la ora 4.00. Seara va începe la ora 18.00 cu spectacolul ”Şi veni bărbatul la femeie”, spectacol produs de Teatrul de Artă şi Teatrul Fără Frontiere, cu Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel, în regia lui Bogdan Budeş.

teatru-independent

”Pam Pam” se va juca de la ora 21.00, iar în distribuţie este George Constantinescu. ”Ziua nerecunoştinţei”, în regia lui Alexandru Ştefănescu, a fost programat la ora 23.00.
După miezul nopţii, la Godot Cafe Teatru, în program este ”Mălăieş în călcâieş”, în regia lui Daniel Chirilă. În distribuţie: Loredana Cosoveanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraş, Ovidiu Cosoveanu, Dumitru Georgescu, Tiberiu Enache, Daniel Chirilă.

”Fals jurnal de jogging”, produs de Nicoleta Lefter şi Silvia Călin, se va juca de la ora 2.30. Conceptul aparţine Silviei Călin. ”Stagiunea nocturnă” se încheie la Godot cu ”Romantic fools”, în regia lui Toma Dănilă.

La Teatrul de Artă din strada Sfântul Ştefan 21 pot fi văzute spectacolele ”Omul care mânca lumea”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, de la ora 20.00 şi ”Fata din curcubeu”, de Lia Bugnar, de la ora 22.30.

La Unteatru, din strada Sfinţii Apostoli 44, a fost programat spectacolul ”Ce zile frumoase”, de la ora 23.00.

Teatrul Luni Green Hours, din Calea Victoriei 120, va prezenta ”Once Upon”, de la ora 19.00, şi ”Frilensăr Face to Face”, de la ora 20.30.