Confidenţialitate

Filme de festival: 5 drame premiate pe care nu le vei uita uşor – VIDEO

Fie că sunt premiate la Oscar sau la Globurile de Aur, fie că sunt preferatele criticilor de filme independente, următoarele 5 producţii sunt de văzut dacă iubeşti filmele puternice, profunde şi uneori chiar greu de digerat.

Yi Yi

Şi una şi alta, filmul aclamat la nivel internaţional regizat de Edward Yang, este una dintre producţiile reprezentative care au ridicat cinematografia asiatică pe scena mondială a filmului. Câştigător la Cannes şi deţinător al numeroase nominalizări şi premii la festivaluri ca Cesar, Los Angeles şi New York, pentru Cel mai bun regizor, filmul urmăreşte îndeaproape, timp de un an, o familie din clasa de mijloc a Taipeiului, începând cu o nuntă şi terminând cu o înmormântare.

Poţi urmări Yi Yi oricând şi de pe orice device cu ajutorul Telekom TV. Click aici pentru mai multe detalii.

Hoosiers

Indiferent că eşti sau nu pasionat de sport, îţi va plăcea cu siguranţă drama Hoosierii din Indiana. Un antrenor cu un trecut dubios antrenează echipa de baschet a liceului şi o motivează să lupte pentru câştigarea campionatului naţional.

Filmul, apărut în 1986, a fost nominalizat atât la premiile Oscar, cât şi la Globurile de Aur, pentru cel mai bun actor în rol secundar (Dennis Hopper), şi a fost premiat la aceeaşi categorie la Festivalul Heartland şi la Premiile Asociaţiei Criticilor de Film din Los Angeles.

Poţi urmări Hoosiers oricând şi de pe orice device cu ajutorul Telekom TV. Click aici pentru mai multe detalii.

12 Years a Slave

Un film pe cât de cunoscut, pe atât de tulburător şi apreciat. Premiat la multiple festivaluri internaţionale, inclusiv cu trei trofee Oscar şi cu 3 Globuri de Aur, 12 ani de sclavie spune povestea unui bărbat negru liber din Statele Unite din secolul 19 care este răpit şi vândut spre sclavie.

Poţi urmări 12 Years a Slave oricând şi de pe orice device cu ajutorul Telekom TV. Click aici pentru mai multe detalii.

Manito

Drama Manito îţi va spune povestea tragică, dar foarte detaliată din viaţa a doi fraţi latino-americani dintr-un cartier din New York, din anii 1980. Un favorit al festivalurilor de film independent în 2002 şi 2003, Manito a fost câştigător la Premiile Gotham, Independent Spirit, SXWS, Sundance şi Tribeca.

Poţi urmări Manito oricând şi de pe orice device cu ajutorul Telekom TV. Click aici pentru mai multe detalii.

Defiance

Sfidarea este o nouă saga a celui de-al Doilea Război Mondial, dar una cu o întorsătură neaşteptată, una în care evreii nu mai sunt victime, ci învingători. Nominalizat la Premiile Oscar şi la Globurile de Aur şi câştigător la Premiile Societăţii de Film din Las Vegas, Sfidarea oferă un portret intim al unui grup de supravieţuitori, avându-l în centru pe actorul Daniel Craig.

Poţi urmări Defiance oricând şi de pe orice device cu ajutorul Telekom TV. Click aici pentru mai multe detalii.