Confidenţialitate

Fii vocea nou-născuților care luptă să trăiască! Pune suflet, alături de Profi, în sănătate (P)

Într-o societate preocupată de binele comun, Profi continuă să își asume un rol esențial în proiecte de responsabilitate socială, concentrându-se, de această dată, pe Pilonul CSR dedicat sănătății. Prin colaborarea cu Asociația Cristi Vasiliu și Asociația Inima Copiilor, Profi va da viață unui proiect impresionant: construirea de la ZERO a unei noi secții de terapie intensivă pentru nou-născuți la Târgu Mureș.

Într-un context medical în care România se confruntă cu o singură secție de terapie intensivă de nivel 3B, la Spitalul Marie Curie din București, această inițiativă prinde contur pentru a oferi o a doua șansă celor mai vulnerabili dintre noi – nou-născuții. În colaborare strânsă cu Asociația Inima Copiilor, dorim să construim un spațiu medical de peste 2.500 m², în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, conectat cu spitalul printr-o pasarelă. Acest spațiu va fi dedicat exclusiv îngrijirii nou-născuților, amenajat la cele mai înalte standarde.

Ne propunem să reducem rata alarmantă a mortalității nou-născuților în România, țara noastră înregistrând cea mai mare rată de decese la 1000 de nașteri vii în Uniunea Europeană. Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul de Urgență pentru Copii Marie S Curie, subliniază importanța creșterii capacității de terapie intensivă pentru a oferi o șansă mai mare la viață nou-născuților: “Mult prea mulți nou-născuți mor an de an nu pentru că îi tratăm prost, ci pentru că nu i-am tratat deloc. România are nevoie de încă 100 de paturi de terapie intensivă nou-născuți pentru a opri acest coșmar.”

Pentru a susține acest proiect vital, Profi își asumă construirea și dotarea unuia dintre cele 27 de saloane ale acestei secții de terapie intensivă.

Cum poți să susții și tu proiectul?

Prin simplul gest de a trimite un SMS cu textul “CRESC” la 8845, poți dona 2 euro lunar pentru a contribui la salvarea vieților a peste 5.000 de nou-născuți grav bolnavi din nordul, centrul și vestul României, în primii 10 ani de la deschiderea acestei secții.

Profi – punem suflet în sănătate, punem suflet în viață.