FIFA si mai multe federatii nationale – din Brazilia, Argentina si Spania – sunt banuite de implicare in trafic de bilete la Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Autorităţile braziliene au destructurat o reţea dirijată de un algerian – care vindea pe sub mână bilete la meciurile Cupei din Brazilia.

Reţeaua era dirijată de algerianul Mohamadou Lamine Fofana, care a făcut de trei luni obiectul unei anchete. Alte zece persoane – care ar fi membre ale organizaţiei – au fost deja interogate. Inclusiv fratele fotbalistului brazilian Ronaldinho, Roberto de Assis Moreira, va fi audiat. Potrivit procurorilor, el ‘le-a spus unor prieteni că pot cumpăra bilete prin acest sistem’ pentru a asista la meciuri din tribunele VIP.

Biletele proveneau din pachetele furnizate gratuit de FIFA partenerilor, federaţiilor naţionale, ONG-urilor sau jucătorilor. Astfel, ‘reţeaua obţinea sume mari de bani pentru fiecare meci, vânzând aproximativ o mie de bilete per partidă la preţuri începând cu 1.000 de euro fiecare’.

Vânzarea tichetelor se făcea prin intermediul a trei agenţii de turism din Copacabana (sud de Rio), care au fost închise de poliţie.

Sistemul fraudulos ar fi funcţionat la ultimele patru ediţii ale Cupei Mondiale, generând venituri de aproximativ 70 de milioane de euro la fiecare competiţie.