FIFA promite generalizarea arbitrajului video în fotbal

Președintele forului fotbalistic mondial, Gianni Infantino, a pledat pentru introducerea arbitrajului video la toate meciurile de fotbal, după ce a fost întrebat despre cum a fost oficiat meciul dintre Real Madrid și Juventus Torino, din sferturile Ligii Campionilor.

„Nu se poate continua așa. Toată lumea vede în secunda următoare dacă e greșeală sau nu, iar singurul care nu vede e arbitrul”, a declarat conducătorul FIFA într-o conferință de presă la Buenos Aires.

Infantino spune că statistica arată faptul că arbitrajul video ajută la reducerea drastică a erorilor grave, de la una la 3 meciuri, la una la 19 meciuri, după analizarea datelor din competițiile unde acest sistem este deja funcțional, ca Serie A sau Bundesliga.

Amintim, la Madrid, în returul sferturilor Champions League, când Juventus conducea cu 3-0 la finalul primelor 90 de minute și partida se îndreptă spre prelungiri, arbitrul a dictat penalty pentru Real Madrid, după un contact între un fundașul Medhi Benatia și Lucas Vazquez.

Fotbaliștii italieni au protestat vehement, dar penalty-ul a fost transformat de Cristiano Ronaldo și spaniolii s-au calificat în semifinale.

Arbitrajul video va fi folosit la vară, la Cupa Mondială din Rusia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS