Confidenţialitate

Fetița de un an și 9 luni opărită cu ciorbă, tratată în continuare la Spitalul de Copii din Iași

Medicii spun că fetița din Vaslui opărtiă cu ciorbă are arsuri pe 40% din suprafața corpului, iar starea ei este gravă. Pentru a reduce riscul de infecții, medicii au folosit un pansament special.

Fetiția de un an și 9 luni a fost preluată, sâmbătă seara, din Huși, de un elicopter SMURD și dusă la Spitalul de Copii din Iași. Are arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce oala fierbinte cu ciorbă s-a răsturnat peste ea.

Și un băiat de 2 ani a suferit arsuri pe 6% la sută din corp, la nivelul picioarelor, și a fost de asemenea adus la Iași, cu o ambulanță. În momentul producerii incidentului, mamele lor erau prin preajmă, dar nu au putut face nimic.

Medicii spun că starea fetiței este gravă. Este intubată, ventilată mecanic și a fost pansată cu un pansament special, cu presiune negativă.

Practic, suprafața cu arsuri este vidată, pentru a evita riscul de infecții și a grăbi vindecarea. Fetița are aviz pentru a fi adusă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, dar în momentul transportului acel pansament trebuie scos și este important să stea 72 de ore cu pansamentul respectiv , a explicat medicul Lavinia Ionescu, de la Spitalul Sfânta Maria din Iași.

Ea a precizat că fetița a fost testată negativ pentru Covid. Starea ei va fi reevaluată, după îndepărtarea pansamentului.