Festivalul Zilele Croazierelor în portul Hamburg

În acest weekend, în Hamburg, se desfășoară Festivalul navelor de croazieră. Orașul german este al doilea port ca mărime din Europa după Rotterdam şi destinaţie majoră a croazierelor.

 

Deşi este ceea ce am numi un ”oraş comercial”, Hamburg are de toate pentru toți. Turiștii care vor să pornească pe trasee culturale vor găsi aici peste 50 de muzee – de știință, artă sau istorie, precum și teatre și o filarmonică celebră.

 

Cei care vor să se relaxeze pot face plimbări lungi în parcurile întinse din Hamburg sau pot vizita una dintre cele mai mari și mai vechi grădini zoologice din Europa.

 

Cei care pleacă în vacanță cu gândul de a se distra vor fi încântați să găsească în Hamburg un cartier întreg plin cu baruri și cluburi. De fapt, este cam la fel ca Districtul Roșu din Amsterdam, mult mai cunoscut.

 

 

Hamburg se laudă cu primele fabrici de bere din Germania. În plus, locuitorii spun că sunt inventatorii fripturii de vacă la grătar. Se zice că rețeta hamburgheză a fost dusă peste ocean, în SUA, iar americanii au făcut-o celebră în toată lumea. În Hamburg, numeroase restaurante servesc friptură de vacă.

 

Însă, adevăratul simbol al orașului și marea atracție turistică nu este nici friptura și nici cartierul barurilor, ci portul. Este spectaculos în sine. Dar, în plus, aici pot fi vizitate muzee navale, teatre muzicale şi chiar o biserică plutitoare. Turiștii nu trebuie să rateze Muzeul Emigraţiei, denumit şi Portul Viselor. Deţine cataloagele tuturor navelor şi numele tuturor pasagerilor care au plecat din portul Hamburg spre o viaţă nouă în America.

 

Dacă suportați aglomerația, atunci cea mai bună perioadă pentru a merge în portul Hamburg este luna septembrie, când se desfășoară festivalul Zilele Croazierelor. Cu această ocazie, turiștii pot face tururi portuare pentru a vedea toate expoziţiile deschise, dar și navele istorice sau monumente de arhitectură.

 

 

Articole Similare