Festivalul Vama sub lumini de Oscar, între 21 şi 30 august

Concerte, filme, piese de teatru vor putea fi urmărite, în perioada 21-30 august, la cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale Vama sub lumini de Oscar.

Canadienii de la The Lemon Bucket Orchestra, considerați revoluționarii muzicii folk, vor concerta pentru prima dată în Vama Veche în data de 23 august. Recitalul va avea loc la “Papa la Șoni” și intrarea va fi liberă.

Tot în același spațiu, vor concerta Kumm (21 august), Lucia (22 august), Adrian Naidin Band (25 august), The R.O.C.K. AC/DC Tribute (26 august), InFusion Trio (Ungaria) (27 august), Trupa Veche (28 august) și Timpuri Noi (29 august).

Vali Bărbulescu va sărbători alături de participanții la festival, pe plaja de la “Acolo Bar”, 20 de ani de DJ-ing, pe 22 august.

Spectacolul de teatru “Reflection” va fi prezentat de Lightwave Theatre marți, 25 august, la terasa “La Ceaune”, în timp ce iubitorii teatrului muzical vor putea vedea “Remember Maria Tănase” al Companiei de teatru “Gestual Art” pe 24 august, la terasa “Papa La Șoni”.

La Vama Veche serile vor fi completate cu proiecții de filme, documentare și reportaje. Pe plajele de la “Papa La Șoni” și “Acolo Bar” vor exista două ecrane gigant unde vor fi proiectate documentare românești și străine, filme de scurtmetraj și lungmetraj, dar și reportaje. De asemenea, vor fi zile dedicate filmului străin (britanic, norvegian, ucrainean și suedez), proiecțiile fiind realizate în parteneriat cu Directory Films (Ucraina), Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, British Council și Cluj Shorts.

Participarea la cursurile, seminarele și ateliere din cadrul festivalului sunt gratuite.