Festivalul „Serile Filmului Românesc TIMPUL”, dedicat actorului George Mihăiță. Primii invitaţi şi primele filme din program

Între 6 și 10 mai, la Iași, filmele românești prin viață, alături de actori, regizori și personaje din lumea cinematografiei. Actorul George Mihăiță va fi însoțit de personaje alături de care-și va reaminti momentele frumoase ale carierei sale cinematografice.

Scenariu cu noutăți la ediția a VI-a a ‘Serilor Filmului Românesc TIMPUL’

Cu ocazia lansării oficiale a perioadei și a invitatului special, echipa festivalului lansează site-ul www.serilefilmului.ro, unde pot fi găsite detaliile, programul, precum și un istoric al ‘Serilor Filmului Românesc’. Doritorii de a fi voluntari în cadrul festivalului se mai pot înscrie până pe 10 aprilie, intrând pe site.

Ediția a VI-a a festivalului are peste 20 de invitați de marcă din lumea filmului românesc, iar noutatea din 2015 constă în faptul că Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al proiectului.

O altă noutate a ‘Serilor Filmului Românesc TIMPUL’ este prezența unui ambasador cultural al festivalului: actorul Adrian Păduraru.

Echipa festivalului poate fi consultată aici.

‘Serile Filmului Românesc TIMPUL’ este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Studenților Jurnaliști, în parteneriat cu Asociația Revistei TIMPUL, produs de Adeniu şi susținut de Institutul Cultural Român (ICR).

Primii invitați și primele filme din program:

Echipa festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL anunță primii invitați , care vor veni la Iași în perioada evenimentului, pentru a se întâlni cu publicul ieșean: George Mihăiță, Adrian Păduraru, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Găitan și Pușa Darie (http://serilefilmului.ro/invitati/).

Primele filme din program:

Miercuri, 6 maiReconstituirea, Accident

Joi, 7 maiVeronica, Undeva la Palilula

Criticul de film Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al festivalului și va fi prezentă, alături de invitați, la întâlnirea cu iubitorii de film românesc din Iași.

‘Serile Filmului Românesc TIMPUL, ediția a 6-a, debutează pe 6 mai, cu o peliculă far a anilor ’60, ‘Reconstituirea’, al cărei protagonist de 66 de ani, are în continuare sufletul adolescenților, pe care îi cucerește și călăuzește de atâta vreme, cu un farmec incontestabil: George Mihăiță, românul și europeanul. O întâlnire ce cu siguranță va rămâne de neuitat, întipărită în memoria afectivă a publicului ieșean, cinefil, de toate generațiile.’ (Irina Margareta Nistor)