Festivalul ”Poveşti pentru copii şi oameni mari’ – între 15 și 17 decembrie, în București

Evenimentul – organizat de Teatrul de Operetă şi Musical ‘Ion Dacian’ și aflat la a doua ediție – se adresează mai ales copiilor din medii defavorizate şi cu dizabilităţi.

În București începe, luni, 15 decembrie, festivalul ‘Poveşti pentru copii şi oameni mari’, organizat de Teatrul de Operetă şi Musical ‘Ion Dacian’.

Timp de două zile vor fi prezentate spectacole de teatru, concerte de colinde şi expoziţii.

Evenimentul – aflat la a doua ediție – se adresează mai ales copiilor din medii defavorizate şi cu dizabilităţi.

Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani sunt invitați să participe gratuit la ateliere de mimă şi pantomimă, de caligrafie, de canto, de prezentare a instrumentelor muzicale şi de realizare a unor decoraţiuni de Crăciun.

Sunt organizate mai multe workshop-uri de dans/ balet şi pot asista la concerte de colinde susţinute de Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti şi de solişti ai Teatrului de Operetă şi Musical ‘Ion Dacian’.

În cadrul festivalului va fi proiectat filmul ‘Veronica’, proiecție urmată de o sesiune de discuţii.

Mai multe spectacole vor fi prezentate de trupele bucureștene. Între acestea se numără ‘Alba ca Zăpada şi cei Şapte Pitici’ (Opera Naţională Bucureşti), ‘Momo sau povestea timpului furat’ (Teatrul pentru copii şi tineret ‘Excelsior’), ‘Motanul încălţat’ şi ‘Capra cu trei iezi’ (Teatrul de animaţie ‘Ţăndărică’).

Pe toată durata festivalului, cei mici şi cei mari pot vizita şi expoziţii diverse, precum cea de costume de operetă, Expoziţia de jocuri vechi – ‘Jocuri de altădată’, Expoziţia de ilustraţie de carte pentru copii şi Expoziţia de desene ‘Opereta prin ochii copiilor’.