Confidenţialitate

Festivalul Național de Film pentru Nevăzători, între 15 şi 19 mai, la Bucureşti

Festivalul Național de Film pentru Nevăzători, primul eveniment cinematografic din România destinat persoanelor cu deficiențe de vedere, va avea loc la București, în perioada 15 — 19 mai.

Printre filmele adaptate special pentru acest eveniment se numără “Aferim!“, de Radu Jude, “Despre oameni și melci“, de Tudor Giurgiu, “Marți, după Crăciun“, de Radu Muntean, “După dealuri“, de Cristian Mungiu, “Love Building“, de Iulia Rugină” sau “Poziția copilului“,  de Călin Peter Netzer.

Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvira Popescu.

Accesul persoanelor cu deficiențe de vedere și al însoțitorilor este gratuit, pe bază de rezervare la adresa de email dimagabriela@fcc.ro.

La intrarea în sală, aceștia vor primi câte un set de căști, iar în pauzele dintre replicile personajelor, un narator va oferi detalii suplimentare despre cum sunt îmbrăcate personajele, despre gesturi, mimică, atmosferă sau orice informații care pot facilita înțelegerea intrigii. Restul spectatorilor vor urmări filmul în condiții normale, dar oricine dorește poate poate experimenta vizionarea unui film cu cască audio.

Festivalul va fi urmat de o caravană cinematografică în alte 10 orașe ale țării.

Evenimentul este organizat de Fundația Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, și este finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România.