Festivalul European al Spectacolului – TIMIȘOARA / Reprezentații în stradă până pe 13 iunie

A XX-a ediție a ”Festivalului European al Spectacolului” , etapa a doua, se desfășoară zilele acestea la Timișoara (6-13 iunie).

Prima etapă s-a desfășurat între 15 și 22 aprilie.

Această a doua etapă este dedicată reprezentațiilor de stradă (la care se adaugă spectacole găzduite de Teatrul Național Timișoara care nu au putut fi prezentate publicului în aprilie).

Aici puteți consulta PROGRAMUL Festivalului European al Spectacolului 2015

Miercuri, 10 iunie, în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, la ora 19.00, este programat spectacolul ”CIREADA DE PE TORT” (stand—up comedy), cu Dragoș Pop.

”Ideea cu comedianții, în viziunea mea, e următoarea: eu nu sunt un om care face bășcălie. Cum zice Aristotel, umorul este insolență educată; dacă e doar insolență e mitocănie, e bășcălie. Zona asta nu mă interesează. Când ironizezi pe cineva, trebuie să-l introduci într-un soi de matrice a dragului, să-ți fie drag de el… Nu-mi place să iau omul în derâdere. Când faci stand-up eşti mai liber (…) ești tu care inviți lumea să privească de la fereastra ta. Eu nu sunt un comediant care scrie pentru public, eu scriu în primul rând să mă amuz pe mine. Și dacă reușesc să mă amuz pe mine, atunci invit oamenii să vadă lumea de la fereastra mea. Și e ok, până acum au venit câțiva”.Dragoș Pop (Revista „Bulevard”)

Miercuri, 10 iunie, în Piața Victoriei din Timișoara , de la ora 22.00, este programat un spectacol de teatru-circ, ”FUNAMBUS” al trupei Underclouds Cie, Franța. Un concept de Mathieu Hibon și Chloé Moura.

În rubica ”Sus cortina!”, de la ora 17.15 minute, selecționera Festivalului de la Timișoara, OANA BORȘ (FOTO), ne spune mai multe despre spectacolele alese pentru această ediție & despre evenimentele programate în spații publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oana-BORS

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.




Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS