Confidenţialitate

Festivalul ”E-Motional”, deschis de spectacolele ”Piesă cu responsabilitate limitată” & ”… AFTER ALL”

‘Reinventează-te’ – este motto-ul Festivalului E-Motional, un eveniment experimental, dedicat dansului contemporan. Festivalul este un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural și se va desfășura între 5 octombrie și 9 noiembrie.

Spectacolele pot fi văzute la studioul ZonaD al Fundației Gabriela Tudor, la Centrul Național al Dansului București și la teatrul lorgean. Alte evenimente vor avea loc în spații publice.

Pe 5 octombrie, la Centrul Național al Dansului București, sunt programate primele două evenimente din cadrul E-MOTIONAL: Piesă cu responsabilitate limitată, de Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu, și …After all, de Vava Ștefănescu.

____________________________________________________

5 octombrie, Sala Stere Popescu-ora 19.00

Piesă cu responsabilitate limitată

După o idee de: Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Ștefania Ferchedău

Direcție artistică și interpretare: Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu

Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor

Producător: Ștefania Ferchedău

Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național

Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București

Durata: aprox. 50 min.

Interpreții audiționează pentru un coregraf absent, încercînd să dea tot ce au mai bun pentru a fi aleși să joace într-un spectacol ideal. O piesă în care doi artiști negociază permanent procesul de creație comun, identitățile și limitele lor fiind încercate și permutate de-a lungul spectacolului. Un experiment despre roluri și ce am vrea să fim în realitate.

5 octombrie, Sala Stere Popescu -ora 20.30

… After all

Direcția artistică: Vava Ștefănescu

Interpret: Carmen Coțofană

Scenografie: Adrian Damian

Costume: Paul Dunca

Video: Irina Stelea

Producție: Asociația Colectiv A în cadrul Festivalului Temps d’Images

Coproducători: Zamek Ujazdowski (Polonia), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

‘Corpul [meu] tinde sa fie o arhivă; o arhivă virtuală. Ce faci cu toate lucrurile astea adunate aici? La un moment dat, îți vine să te scuturi de ele, dar nu le poți arunca. O schimbare ar fi binevenită. Se ia un alt corp; i se deschid supapele; se selecționează deșeurile arhivate; se pun deoparte lucrurile reciclabile; se observă că au rămas foarte puține; ele se așază cu grijă în diferite părți din noul corp; se pun deoparte visele; doar puține se vor dezvolta; se aruncă la întîmplare în noul corp; se așteaptă puțin; dacă nu se întîmplă nimic, este recomandată un pic de răbdare; între timp, se aleg accesoriile; cînd totul va fi gata, vom adăuga noului corp accesoriile; dacă acesta le respinge, nu vă speriați, este un efect normal, cu unele se va obișnui și le va păstra, altele vor deveni invizibile; cînd totul este gata, priviți cu atenție; găsiți o ramă potrivită la anticariat – e foarte importantă; puneți rezultatul în ramă și deschideți televizorul: veți urmări un desen animat care vă place.’ Vava Ştefănescu